You are here

Spolupráce s praxí

KA05
Celouniverzitní
V rámci projektu budeme rozvíjet činnost Spolku absolventů a přátel ČVUT. Před lety, kdy byl spolek ustanoven, vznikl webový portál www.absolventicvut.cz s databází pro správu kontaktů, který v současné době již svým vizuálem ani omezenou funkčností nedostačuje stávajícím požadavkům.

Chceme proto realizovat portál nový, který bude pro absolventy (zejména pro právě končící) zajímavější a interaktivnější. Dále chceme aktivitu spolku rozšířit i na sociální sítě, a to zejména Facebook a LinkedIn. Kromě virtuální komunikace s absolventy budeme pořádat pro členy spolku pravidelná setkávání a další exkurze na odborná pracoviště ČVUT (např. Vodohospodářská laboratoř, Štola Josef, Laboratoř crash testů a další). Máme v plánu zvýšit atraktivnost spolku rozšířením benefitů pro členy (například sleva na kurzy celoživotního vzdělávání, které pořádá ČVUT). Mezi členy spolku budeme pravidelně provádět jak monitoring potřeb trhu práce, tak průzkum uplatnitelnosti zejména u čerstvých absolventů (dotazníky, ankety).

Členy spolku absolventů, kteří mají zkušenosti z praxe ve svých oborech, budeme propojovat se stávajícími studenty formou vedení závěrečných prací odborníky z firem (bakalářské a diplomové práce), zvýšení zapojení externích odborníků a absolventů do výuky (přednášky, semináře a workshopy) a exkurzí do firem. V rámci projektu chceme rozvíjet úspěšný program Mentoring ČVUT a zprostředkovat tuto možnost více studentům. Tyto aktivity se budou týkat nejen studentů studujících v ČJ, ale i těch zahraničních, kteří studují programy v AJ.

Další dílčí aktivitou bude vytvoření nástrojů na podporu začínajícím podnikatelům v rámci nebo po ukončení studia (poradenství, konzultace, přednášky, konference) a zprostředkování kontaktů.

Za obsah odpovídá: Ing. Ilona Prausová