You are here

Internacionalizace VŠ prostředí

KA08
Fakulta architektury
Aktivita zvyšuje mezinárodní význam Fakulty architektury, především aktivním navazováním partnerství se zahraničními univerzitami a vytvořením internacionálního prostředí, které umožní zahraničním studentům a hostujících akademickým pracovníkům plné zapojení do akademického života.

V rámci aktivity bude vytvořeno uživatelsky přívětivé informační prostředí pro zahraniční studenty a zahraniční odborníky. Do anglického jazyka budou přeloženy interní dokumenty Fakulty architektury a informační systém budovy Fakulty architektury.              

Aktivita umožní přímou účast zahraničních odborníků na přípravě předmětů ve formě přednáškových cyklů a workshopů věnovaných aktuálním odborným tématům nebo zkušenostem z odlišných pedagogických systémů a odlišné praxe architektonického navrhování. Přednáškové cykly a workshopy budou otevřené nejenom pro pedagogy Fakulty architektury, na které jsou cíleny, ale také pro studenty. Zahraniční odborníci budou konzultovat v době své přítomnosti na fakultě s jednotlivými vyučujícími. V rámci aktivity bude provedeno pilotní ověření možnosti zavést zahraniční oponentury u některých kvalifikačních prací studentů magisterského studia. Hlavním cílem spolupráce se zahraničními odborníky bude konfrontovat současné postupy, obsah a formu výuky na Fakultě architektury se zahraničními školami a získat tak zpětnou vazbu kvality současných vzdělávacích programů na Fakultě architektury.

Za obsah odpovídá: Mgr. Barbora Seifertová