You are here

Internacionalizace VŠ prostředí

KA08
Fakulta strojní
Jedním z hlavních cílů této aktivity je vybudování dvojjazyčné (tedy internacionální) školy. Dílčími cíli jsou rozvoj mezinárodní spolupráce a mezinárodního partnerství, a to na úrovni akademických pracovníků a dalších zaměstnanců i studentů ČVUT, integrace pozitivních mezinárodních a nadnárodních prvků do vysokoškolského prostředí a podpora výměny studentů.

Jedním z hlavních cílů této aktivity je vybudování dvojjazyčné (tedy internacionální) školy. Dílčími cíli jsou rozvoj mezinárodní spolupráce a mezinárodního partnerství, a to na úrovni akademických pracovníků a dalších zaměstnanců i studentů ČVUT, integrace pozitivních mezinárodních a nadnárodních prvků do vysokoškolského prostředí a podpora výměny studentů. Podstatným prvkem je také rozvoj vztahů se zahraničními institucemi rozvíjením studijních programů typu double, joint a multiple degree a podpora mobility akademických pracovníků Aktivita navazuje na dlouhodobé sledování studijních výsledků studentů FS ČVUT v Praze (viz Výroční zpráva ČVUT v Praze za rok 2015, str. 117: https://www.cvut.cz/sites/default/files/content/122dcbcf-3b4a-4188-913e-5a0dd25f3d6e/cs/20160719-vyrocni-zprava-o-cinnosti-cvut-2015.pdf ).

Tato aktivita je úzce spjata s dílčí aktivitou Fakulty strojní DA01, která přísluší ke klíčové aktivitě: KA10 - Vyučování předmětů v cizím jazyce.

Za obsah odpovídá: Ing. Michaela Štěpánková, Ph.D.