You are here

Adaptace studijního prostředí

KA09
Fakulta elektrotechnická
Na základě požadavků hodnoticí komise se budou realizovat následující podaktivity: a) Příprava, realizace a statistické vyhodnocení přijímacích testů z matematiky, b) Tvorba a realizace přípravného kurzu na přijímací zkoušky z matematiky realizace a statistické vyhodnocení přijímacích testů z matematiky, c) Doplňkové kurzy matematiky a fyziky pro studenty prvních ročníků, d) Den otevřených dveří - Propagace studijních programů FEL na středních školách, e) Reciproční návštěvy studentů magisterského studia na RWTH Aachen, f) Propagace studijních programů FEL na středních školách
  1. Příprava, realizace a statistické vyhodnocení přijímacích testů z matematiky

Příprava kvalitních a snadno modifikovatelných podkladů pro sestavování vyvážených testů pro přijímací zkoušky s dostatečnou rozlišovací schopností pro setřídění uchazečů podle úrovně matematických znalostí a logického myšlení. Promyšlené porovnání a věrohodné statistické vyhodnocení testů i jednotlivých příkladů co do obtížnosti.

  1. Tvorba a realizace přípravného kurzu na přijímací zkoušky z matematiky

Organizace a realizace intenzivního opakovacího kurzu (http://math.feld.cvut.cz/0educ/kurz_prijimac.htm) pro uchazeče o studium s cílem zvýšení šance na přijetí a úspěšného absolvování zvláště matematických předmětů v prvních semestrech studia. Jde o aktivitu, kterou již FEL pořádá, ale je nutné ji rozšířit a přizpůsobit heterogenní množině studentů.

  1. Doplňkové kurzy matematiky a fyziky pro studenty prvních ročníků

Doplňkové kurzy matematiky a fyziky (http://fyzika.feld.cvut.cz/misc/mfk/ ) mají pomoci studentům prvního ročníku s přípravou na zkoušky z matematiky a z fyziky formou semináře spojeného s konzultací. Výuka bude probíhat během zimního semestru. Kurz Matematický aparát fyziky má pomoci studentům během druhého semestru s přípravou na zkoušku z fyziky. Bude organizován formou semináře spojeného s konzultací a bude zaměřen na řešení matematický úloh s ohledem na jejich využití ve fyzice. Opět jde o aktivitu, která na FEL již probíhá a která musí být aktualizována a rozšířena a upravena pro heterogenní skupiny studentů.

  1. Den otevřených dveří - Propagace studijních programů FEL na středních školách

Den otevřených dveří umožňuje zájemcům o studium prohlédnout si prostory a vybavení FEL, setkat se osobně s budoucími učiteli a vytvořit si představu o fakultě „na vlastní oči“. Dny otevřených dveří se na FEL pořádají 2x ročně z toho jeden tradičně sobotu speciálně pro zaměstnané zájemce o studium v kombinované formě.

  1. Reciproční návštěvy studentů magisterského studia na RWTH Aachen

Cílem jsou  reciproční návštěvy studentů oboru Biomedicínské inženýrství a informatika na univerzitě  RWTH Aachen (https://www.rwth-aachen.de/) a návštěva veletrhu Medica (http://www.medica.de/) v Düsseldorfu (kontakty s významnými firmami v oboru, s budoucími zaměstnavateli).

  1. Propagace studijních programů FEL na středních školách

Cílem je propagace studia na FEL mezi potenciálními zájemci na vybraných středních školách. Propagace se bude dělat zejména formami, které se osvědčily a mají mezi studenty středních škol pozitivní odezvu: 1. Robosoutěž pro sš: (25 osob z FEL/100 týmů); 2. Výjezdy na střední školy: (20 osob z FEL/600 zájemců o studium); 3. Propagační akce: představení bakalářských studijních programů; 4. Kurzy se sportovním programem: (12 osob z FEL/120 zájemců o studium).

Součástí bude i zpětná vazba mezi nastupujícími studenty prvních ročníků, aby bylo měřitelné, kolik z nich se přihlásilo na FEL v důsledku propagace.

Za obsah odpovídá: Bc. Petr Hájek