You are here

Výuka v cizím jazyce

KA10
Fakulta strojní
V návaznosti na existující akreditované studijní programy/obory a přípravu nových studijních programů zajistit dostatečné zázemí pro výuku předmětů v anglickém jazyce a zvýšit tak celkový počet předmětů vyučovaných v anglickém jazyce.

V rámci aktivity postupně vytvořit anglické verze předmětů v nově akreditovaných programech v rámci KA12 – Strojírenství/Konstruování podporované počítačem, Strojní inženýrství, Letectví a kosmonautika, Průmysl 4.0, Robotika a kybernetika. Pro učitele napříč všemi stupni studia organizovat výuku odborné angličtiny a současně připravovat nové studijní materiály v anglickém jazyce, které by zcela odpovídaly podkladům v českém jazyce bez nutnosti využívat učební podklady i jiných škol. Provést postupnou generační výměnu vyučujících předmětů v anglickém jazyce.

Pro posluchače vytvořit přívětivé prostředí pro úplnou komunikaci v anglickém jazyce na všech stupních průchodu studiem. Pro studenty – samoplátce vytvořit ekvivalentní procesní mapy jednotlivých fází jejich studia s návazností na kompletní anglickou dokumentaci ke studijnímu programu/oboru/zaměření. Dále rozšiřovat odborný knihovní fond na jednotlivých ústavech, kde by nové knihy byly k dispozici jak vyučujícím tak i studentům.

Za obsah odpovídá: Ing. Michaela Štěpánková, Ph.D.